Witte wijn uit Spanje kopen? Spanje is, gemeten in wijngaardoppervlakte, het grootste wijnland ter wereld. Als het gaat om de wijnproductie neemt Spanje slechts een bescheiden plaats in. Dit heeft grotendeels te maken met het droge klimaat met gemiddeld lage opbrengsten per hectare. Spanje is van oudsher bekend om zijn versterkte of zoete wijnen als Sherry en en Malaga. Sinds de toetreding tot de EU eind jaren 80, heeft het land zich in rap tempo ontwikkeld. Moderne wijntechnieken, aanplant van internationale druivenrassen en een nieuwe generatie wijnmakers zorgden ervoor dat Spanje zijn internationale marktpositie in een relatief korte tijd wist neer te zetten. In de laatste tien jaar heben veel wijnregio’s de officiële herkomstbenaming, DO (Denominación de Origen), verworven. De wijnwet werd onlangs uitgebreid met een nieuwe categorie wijnen, de Vinos de Pago. Dit vormt nu de hoogste categorie wijnen, waarbij de wijnen afkomstig zijn uit één wijngaard. Sinds korte tijd vindt er een herontdekking plaats van plaats van lokale druivenrassen.
Jorge Tarrío is de jonge wijnmaker op dit domein. Samen met zijn ouders bewerkt hij 3 hectaren Albariño gelegen op slechts 5 kilometer van de oceaan. De druiven verwerkt hij in zijn "city winery", niet meer dan een lokaaltje achter de winkel in Padrón. Met beperkte middelen maar veel gedrevenheid is Jorge vast besloten het maximum uit zijn druiven te halen.
Bodegas Piqueras kan worden beschouwd als de drijvende kracht achter de D.O.Almansa. De bodega werd in 1915 opgericht door Mario Bonete, op een moment dat de wijnbouw in de streek nog niet erg ontwikkeld was. Lange tijd werd de door Piqueras geproduceerde wijn dan ook in bulk verkocht aan andere grote producenten. Ook werden druiven geleverd aan de lokale coöperatie, die nog altijd een van de leidende wijnbedrijven in de streek is. In 1961 kwam er echter verandering in deze situatie. Vanaf dat jaar besloot de familie om de wijnen zelf op fles te brengen en te verkopen. Een belangrijk en verstandig besluit. Door het harde werken van de familie Bonete volgde in 1966 bovendien de toekenning van de ‘eigen’ D.O. Almansa. Dit opende de markt verder voor export van de wijnen, die wereldwijd aftrek vinden.Bodegas Piqueras is een wijnbedrijf dat zijn wijnen vinifieert op een traditionele manier, in niet al te grote hoeveelheden, maar met een uitzonderlijke kwaliteit. Mario’s zoon Juan Pablo Bonete studeerde oenologie en werkte nauw samen met zijn vader. Hij volgde zijn vader op als dynamische nieuwe eigenaar, bijgestaan door zijn broer Angel. Zij hebben zich toegelegd op het maken van echte kwaliteitswijnen, waarbij ze de opbrengsten in de wijngaard laag houden. Voor de productie is het bedrijf in bezit van 190 hectare wijngaarden. Daarnaast zijn er contracten afgesloten met druiventelers in de streek voor nog eens 500 hectare. Op basis daarvan wordt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen liter wijn geproduceerd, waarme Piqueras tot de middelgrote bodega’s van de streek kan worden gerekend. In 2002 betrok het bedrijf een prachtige nieuwe winery, helemaal ontworpen en uitgerust voor de productie van moderne, dynamische en kwalitatief hoogstaande wijnen.
Príncipe de Viana is één van de meest moderne, vooruitstrevende wijnbedrijven in Navarro, Spanje. Sinds de oprichting in 1983 groeit het bedrijf nog steeds. De Navarra wijnen die onder het label Príncipe de Viana worden verhandeld, zijn de belangrijkste wijnen van de Bodegas en tevens het eerste exportmerk. Voor deze wijnen worden de traditionele Navarra druiven, Tempranillo, Garnacha en Viura, met de internationale druiven Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Merlot gecombineerd. Dit resulteert in bijzondere en opvallende kwaliteitswijnen! De filosofie van Principe de Viana is gebaseerd op duurzaam management van de wijngaarden, wat de garantie geeft voor goede kwaliteit druiven die op een milieubewuste manier verkregen zijn. Om dit te bereiken worden traditionele methoden samen met geavanceerde technologieën gebruikt, waarop besluiten worden gebaseerd. Het resultaat vertaalt zich in druiven van uitstekende kwaliteit, die de potentie van de streek uitdrukken.
De wijngaarden van Principe de Viana liggen in de Queiles vallei aan de voet van de Moncayo berg, één van de hoogste toppen van Spanje. De bodem bestaat veelal uit kalksteen en leem, al hebben ze verschillende texturen. Van zand en kiezel tot leem en klei. Deze bodem heeft een zeer goede drainage, wat gunstig is voor de groei en productie van de druiven. De wijngaarden profiteren van het perfecte mediterrane klimaat om wijnen van hoge kwaliteit te produceren: lange zomers met gematigde temperaturen en regenval, alsmede opmerkelijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit bevordert de optimale rijping van de druiven, waarbij de goede zuurgraad wordt bereikt.
Bodegas Tempore is geboren uit een passie voor wijn. En dat al vier generaties lang! In 2002 besloot de familie Yago Aznar dat de tijd rijp was om eigen wijnen te produceren van de zeventig hectare wijngaarden in Lécera, in het hart van de Sierra de Arcos, een onherbergzaam subgebied van Bajo Aragón. Naast passie voor wijn heeft de familie een groot respect voor het land. Ze hebben ervoor gekozen om alleen autochtone druivenrassen aan te planten, zoals garnacha, tempranillo, macabeo en garnacha blanca. De wijnstokken zijn overigens veel ouder dan het wijnhuis zelf. Het is mooi om te zien hoe de oude, soms wel 70 jaar, garnacha stokken tussen de jonge aanplant staan. De wijngaarden staan op een hoogvlakte, ongeveer 550 meter boven zeeniveau. De dagen zijn warm, maar ‘s nachts koelt het flink af. Deze verschillen ervoor dat de druiven ‘s nachts even pauze kunnen nemen. Hierdoor rijpen ze gelijkmatig en blijven hun zuren beter behouden. Er valt niet meer dan 300 mm neerslag per jaar, waardoor het gebruik van ch mische middelen om schimmels te bestrijden niet nodig is. Alle wijngaarden van Bodegas Tempore zijn biologisch gecertificeerd.
Casa de la Ermita is een jong wijnhuis gevestigd in El Carche, in de Spaanse regio Murcia. Het wijnhuis ligt in een beschermd regionaal parkop 700 meter boven zeeniveau aan de voet van een prachtige bergketen met een van de hoogste toppen uit de regio. Door de ligging van het wijnhuis in een unieke omgeveving van lokale flora wordt dit gezien als de perfecte plek om uitzonderlijke wijnen te produceren. Het wijnhuis wordt gezien als pionier van het maken van biologische Jumilla-wijnenen loopt al jaren voorop in de biologische landbouw in de regio Murcia.
Het begon allemaal met de ambitie van een rusteloze man, Juan de Porcioles, die er altijd van had gedroomd om buiten de stad te wonen, om omringd te zijn door de natuur. Die droom werd werkelijkheid in 1992. De familie Porcioles kocht het landgoed dat vandaag de dag bekend staat als Finca de Flix in Balaguer, een gemeente in Catalonië, zo’n 150 kilometer ten westen van Barcelona. Met behulp van vrienden en familie plantte Juan in 1998 zijn eerste wijngaard, Vinya Vella. Zijn doel? Het produceren van wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid en van de hoogste kwaliteit. Zo zag Costers del Sio het levenslicht. Tegenwoordig telt het wijnhuis 71 hectare wijngaarden. Juan de Porcioles heeft gekozen voor een mix van lokale en internationale druivenrassen, waaronder Tempranillo, Garnacha, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon en Viognier. Op dit moment wordt er ook geëxperimenteerd met nieuwe druivenrassen en klonen als back-up voor de toekomst. De wijngaarden van Costers del Sio liggen op een hoogte van 310 meter boven zeeniveau waar ze genieten van mediterrane temperaturen met continentale invloeden.
Het echtpaar Núria Altés en Rafael De Haan richtten in 2010 het wijnhuis Herència Altés op, in het Catalaanse wijnregio Terra Alta. In deze regio begon Núria na haar studie “Agrarian Exploitation” aan haar wijnavontuur in de kelders van het bedrijf Celler Batea, waar ze onder andere assisteerde op de kwaliteitsafdeling. De van oorsprong Britse Rafael De Haan studeerde geschiedenis en Latin American Studies, waarna hij via de wijnhandel in de UK in Spanje terecht kwam. Daar startte hij een wijn-exportbedrijf en ontmoette hij Núria. In 2005 ontwikkelden ze hun eerste wijnmerk uit Terra Alta en in 2010 begon het echtpaar het eigen wijnhuis Herència Altés. Hiermee geeft het stel uiting aan de passie voor wijn, die op deze plek voor de familie Altés diepgeworteld is en een lange historie kent.
De wijngaarden van José Pariente liggen in het hart van de Rueda-appellatie, op een hoogvlakte op 750 meter boven zeeniveau. De grond is er vlak en steenachtig en is onderhevig aan een hard landklimaat. In dit wijnlandschap met eeuwenoude geschiedenis zijn de Verdejo-wijnstokken diepgeworteld. De Verdejo is een inheemse variëteit die met inzet en toewijding gecultiveerd wordt om witte wijnen van grote elegantie, frisheid en complexiteit van te maken. In het verhaal van dit wijnhuis staat familie centraal en komen traditie en de passie voor goede wijn samen. De geschiedenis van deze wijnmakerij gaat terug naar de vader van de huidige wijnmaakster Victoria Pariente, José Pariente. In de jaren zestig begon José Pariente met het produceren van ambachtelijke witte wijnen van druiven met een uitzonderlijke kwaliteit: de Verdejo druiven uit de Rueda-wijngaarden. Hij hield een nauwgezette wijze van wijnbouw aan en had vertrouwen in zijn bodem, in kwaliteit en in de plezier om wijn te maken. José's wens om grootse witte wijnen te produceren, is ook tegenwoordig nog de raison d'être van het wijnhuis dat in 1998 door zijn dochter Victoria Pariente is opgericht. Onder de leiding van Victoria en samen met haar echtgenoot, Ignacio Prieto, en haar twee kinderen, Martina en Ignacio Prieto Pariente, is de bodega uitgegroeid tot een grote naam in de Rueda. Met een passie voor innovatie en door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën, maakt Bodegas José Pariente vijf uiteenlopende witte wijnen. Vijf unieke uitingen van het temperament van het terroir en tegelijkertijd een expressie van het feit dat de familie het land, de wijnstokken en de variëteiten waarmee men werkt én de kunst van het maken van wijn prefect begrijpt.
Prieto Pariente is een nieuw wijnproject geïnitieerd en geleid door Martina en Ignacio Prieto Pariente en ondersteund door kennis en ervaring van de tweede generatie van de Prieto wijnfamilie. De kern van deze nieuwe uitdaging is gebaseerd op de selectie van zeer oude wijngaarden uit de provincie Valladolid. Martina en Ignacio geloven sterk in een duurzame wijnbouw en in het respecteren van de oorsprong. Verschil, territorium en selectie, zijn bepalend voor de wijnen van Prieto Pariente. Het huis identificeert zich met regio’s als Castilla en Leon, Valladolid, de hoogvlakte, Paramos, van Noord-Spanje, en de minerale heuvels van Cebreros en Bierzo die de regio omringen. Prieto Pariente heeft als doel wijnen te creëren met unieke persoonlijkheden, die een onderscheidend vermogen hebben en gekenmerkt worden door een profiel van frisheid en complexiteit. De serie “Páramos de Valladolid” bestaat uit twee rode blends: El Origen de Prieto Pariente & Prieto Pariente. De druiven van deze twee wijnen komen van wijngaarden uit verschillende delen van de provincie, die strategisch zijn geselecteerd om zo unieke en elegante wijnen te kunnen maken. Daarnaast hebben Martina en Ignacio een kleine verborgen wijngaard met Viognier gevonden in de Paramos van Valladolid. Van de druiven van deze wijnstokken wordt een aromatische wijn gemaakt met volume en body.
Bodegas Ramón Bilbao beschikt over een bijzondere filosofie: onthoud waar je vandaan komt, maar blijf ontdekken. De Rioja tradities staan hoog in het vaandel, maar het wijnhuis ziet het maken van wijn ook als een ontdekkingsreis. Altijd blijven zoeken naar nieuwe uitdagingen en durven proberen. Dit kan onverwachte, maar bijzondere smaakcombinaties voortbrengen. Ramón Bilbao is één van de meest populaire wijnhuizen in thuisland Spanje. Een bevestiging van de voortdurende missie van het wijnhuis om de allerbeste wijnen van de regio te maken gericht op fruit, elegantie en gedoseerd houtgebruik.
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Binnen 2-3 dagen wordt de Albariño bij jou thuis bezorgd!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Nog even en dan kan je de glazen vullen met Clunia Albillo
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Binnen enkele dagen wordt de Costers del Segre Blanco do 'La Boscana' bezorgd!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! **Binnen enkele dagen wordt de Costers del Segre Blanco do Organic 'Petit Comité' bezorgd!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Binnen enkele dagen de glazen met vullen met De Haan Altés Verdejo vdt Organic 'El Convertido'
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!