Koop uw witte wijn uit Frankrijk. Geen ander land produceert zoveel mooie wijnen als Frankrijk. Dit komt mede door de rijke historie, zo was er al in de derde eeuw wijnbouw in de Bourgogne en de Bordeaux. De grote kennis op het gebied van wijn maken is door de eeuwen heen ontstaan en geperfectioneerd. Traditie is heel belangrijk maar men sluit niet de ogen voor nieuwe ontwikkelingen. De wijnen uit Frankrijk hebben status, men spreekt niet over een Pinot Noir maar over een rode Bourgogne. Men maakt een uniek product van een uniek stuk grond en dit maakt Frankrijk bijzonder.
Domaine Chanson (1750) kocht in 2007 een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune, en werd de thuisbasis Beaune Bastion grondig gerenoveerd en een nieuw pershuis gebouwd. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden, allen met de Premier Cru en Grand Cru status, in het hart van de Bourgogne: Côtes de Beaune (Santenay, Chassagne-Montracchet, Puligny-Montrachet, Pernand-Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton).
Domaine Guillaman ligt in het plaatsje Gondrin, in het hart van de Gascogne, op 150 km ten zuidoosten van Bordeaux. Eigenaar van het fraaie domein is Dominique Ferret, de zesde generatie wijnbouwers van dit familiebedrijf. Dominique beheert in totaal 26 hectare wijngaarden en heeft op zijn veertigste, al meer dan twintig jaar ervaring met het maken van wijn.
Domaine La Pommière ligt aan de rivier de Heurault bij Florensac in Frankrijk. De bodem is alluviaal. Alluviaal betekent het losse materiaal (regoliet) dat als sediment door een rivier is afgezet. Doordat het dicht bij de kust ligt waait er een verkoelende zeebries, deze helpt om de natuurlijke frisheid te bewaren
Domaine Muré is een begrip in de Elzas. Het wijnhuis behoort tot de absolute top, mede door het bezit van het bijzondere terroir Clos Saint Landelin. Hier komen dan ook de meest beroemde wijnen van Muré vandaan. Domaine Muré is gevestigd net onder het dorp Rouffach in een relatief warm deel van de Elzas. Hier produceert het wijnhuis rijke wijnen, met veel aandacht voor het behoud van zuren en het in balans houden van restsuikers.
Domaine René Muré is een familiebedrijf in de traditie van de Elzas. Opgericht in 1650 is het nu aan de 12de generatie om het domein verder uit te bouwen. Véronique en haar broer Thomas Muré, de wijnmaker, staan op dit moment aan het hoofd van het bedrijf, terwijl hun vader René zich langzaam uit het bedrijf terugtrekt. Het bedrijf omvat zo’n 25 hectare wijngaard, waarvan 12 hectare van de voortreffelijke Clos St. Landelin. Het bedrijf werkt volledig organisch en is dan ook biologisch gecertificeerd.
Dourthe - onderdeel van de CVBG-groep - is opgericht in 1840 en produceert in de Bordeaux en Languedoc een breed scala aan premium tot super-premium wijnen met een groot aandeel in de Grands Crus-markt. Men is niet alleen verantwoordelijk voor de productie van topwijnen onder de eigen naam, tot de bezittingen behoort ook een zestal prestigieuze Châteaux, waaronder Belgrave, Pey La Tour en Le Boscq. Samen goed voor een wijngaardoppervlakte van 400 hectare. Dat de wijnen stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn erkende ook de vakjury tijdens de International Wine & Spirits Competition 2007: het huis werd onderscheiden met de French Wine Producer Trophy.
De familie Bourgeois is een van de befaamde wijnfamilies uit de Sancerre, de fraaie wijnstreek aan de bovenloop van de Loire, tegenover het al even fraaie Pouilly-Fumé. Dit prachtige bedrijf in Chavignol is een van dé referenties in de Sancerre. Henri leeft niet meer, maar zijn kinderen en kleinkinderen zetten het huis op magistrale wijze voort. Het is inmiddels de tiende generatie van de familie Bourgeois die hier aan het roer staat. Gebaseerd op deels eigen wijngaarden en deels gekochte druiven worden door de familie Bourgeois voorbeeldige en klassieke Sancerres gemaakt, op basis van meer dan 70 hectare eigen wijngaarden. Daarnaast worden tegenwoordig ook wijnen gemaakt van druiven buiten Sancerre. Zo maakt het bedrijf wijn in onder andere Pouilly-Fumé, Menetou-Salon, Quincy en Coteaux du Giennois. Druiven worden ook aangekocht voor de instapwijnen onder het label ‘Petit Bourgeois’. In 2000 werd een project opgestart in Nieuw-Zeeland: Clos Henri, met dezelfde druiven als in Sancerre, sauvignon blanc en pinot noir. De oogst van de druiven is volledig per perceel, apart gegist en opgevoed, zodat van elke wijn bekend is waar hij vandaan komt: echte terroirwijnen. De opbrengsten in de wijngaard zijn laag, voor de betere wijnen tot 50 hectoliter per hectare en incidenteel nog minder. Hoogtepunten zijn de ‘La Côte des Monts Damnées’ en de cuvée ‘Jadis’, die voortreffelijk kan rijpen, zoals de oudere jaargangen laten zien. En niet te vergeten de cuvée ‘d’Antan’, een monumentale wijn. Deze wijnen zijn een hoogtepunt tussen de bijzondere Sauvignon blancs uit de Sancerre. De kelder en het eigen restaurant van het Domaine Henri Bourgeois vinden we op de top van een heuvel, in het dorpje Chavignol, tegenover een van de mooiste steile hellingen van de Sancerre, Les Monts Damnés, met een ligging op het zuiden. Daar komen enkele van de beste wijnen van Henri Bourgeois vandaan. De ondergrond is hier een mengsel van klei en schelpfossielen, die we ook vinden in Chablis. De leiding is op dit moment in handen van Jean-Marie Bourgeois, Arnaud, Lionel et Jean-Christophe. De wijngaarden bevinden zich op drie verschillende ondergronden: klei vermengd met kimméridgien, silex en kalkhoudende klei. Elke ondergrond levert wijn op met een heel eigen karakter. Om de hoek vinden we het eigen restaurant van de familie, een project van Jean-Marc Bourgeois, de oudste zoon van Jean-Marie. De naam van dit hotel-restaurant kon niet anders zijn dan ‘La Côte des Monts Damnés’...
Al 5 generaties lang legt de familie Jeanjean de nadruk op de fantastische terroirs van de Languedoc. Tegenwoordig zijn de wijngaarden op maar liefst 8 plekken in de Languedoc, waarin de geest van de familie, de waarden worden voort gezet: delen, respect, werk, vriendelijkheid.
Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.
De familie Miquel verbouwt al wijn in de Languedoc sinds het Ancien Régime. Sinds 1791 zorgt de familie voor het domein Cazal Viel dat voordien onderhouden werd door de monniken van de Abdij van Fontcaude. Gesitueerd in het hart van de Languedoc wordt gedurende de jaren enorm veel ervaring overgedragen aan de volgende generaties van onze familie, die kent het landgoed ondertussen door en door. ” We specialiseren ons in nobele druifsoorten als de Syrah en de Viorgnier, die het best zijn aangepast aan ons landgoed en die het karakter van de streek tot zijn recht laat komen. “
De geschiedenis van het huis Ogier begint in1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. Het zijn ongetwijfeld de oudste kelders in de zuidelijke Rhône vallei. In 2006 heeft Ogier zich helemaal toegelegd op duurzaamheid en wordt op alle wijngaarden biologisch geteeld. Hierdoor heeft Ogier nieuwe kavels erbij gekocht en unieke plaatselijke wijnbouw ontwikkeld. Hieronder valt onder meer op kavels gebaseerde selectie, waardoor de vier grote appellaties hun potentie kunnen laten zien. In 2014 kocht Ogier een boerderij in een prachtige natuurlijke omgeving op een gevoelige ondergrond, de Salty Pond, gelegen in de gemeente Courthezon. In het hart van dit beschermde natuurlijke ecosysteem is een nieuw wijnhuis gebouwd, wat de nieuwe bakermat wordt voor de wijnproductie. Ogier deelt deze duurzame lifestyle in de Rhône vallei en maakt al 155 jar excellente wijnen vanuit Châteauneuf-du-Pape. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei.
Ogier beschikt over 3.200 hectare wijngaarden in Châteauneuf-du-Pape (de Rhône vallei), waar het wijnhuis beschikt over veel specifieke kennis van de regio. De meest aangeplante druif is de Grenache.
Châteauneuf-du-Pape is een grote rotsachtige heuvel met rode zandige klei en grote keien. Het gebied is een van de droogste gebieden in de Côtes du Rhône. De overheersende wind is de mistral en de zon schijnt vrijwel altijd. Warmte wordt overdag door de keien opgeslagen en ’s nachts afgegeven. Hierdoor ontwikkelen de druiven veel smaak.
Cave Cuilleron is in hart en nieren een familiebedrijf. De passie voor wijn zit al drie generaties lang in de genen van de familie. Al drie generaties lang maakt de wijn deel uit van de familiegeschiedenis, zowel van vaders- als van moederskant. De grootvader van Yves zijn vader is met de wijngaard begonnen in 1920. In 1947, verkocht hij zijn wijn in flessen. Zijn oom Antoine Cuilleron werd manager van het landgoed in 1960. In 1987, nam Yves op zijn beurt het bedrijf over, waarbij hij koos zich te vestigen op het domein van zijn moeder, Verlieu. Yves Cuilleron was meer van plan zich bezig te houden met mechanica dan met wijn. Maar dat was zonder rekening te houden met de sterke familie tradities en opvoeding, waarin wijn en eten een prominente plaats innam. Jaren later, tijdens de militaire dienst van Yves Cuilleron in de Elzas en menige proeverijen en etentjes met vrienden heeft hij een passie voor wijn ontwikkeld. Toen zijn oom met pensioen ging, kwam het keerpunt in zijn leven en koos hij voor de wijn! Er was geen opvolger, zijn ouders waren van plan het domein te verkopen. Yves aarzelden geen seconde. De wijn had hem terug naar de wijnstok gebracht. Passie zonder hoge eisen te stellen is niet genoeg. Yves wilde daarom alles begrijpen en alles onder controle hebben. Om zijn wijnen "100% zelf geproduceerd" te maken weigerde hij het ‘kant en klaar denken’ en anderen te kopiëren. Altijd volgt hij persoonlijk elke stap van de productie, van de wijnstokken tot het bottelen. Het stellen van hoge eisen stimuleert hem om voortdurend na te denken over mijn werkwijze. Daarom heeft hij in 1992 een nieuwe kelder op Verlieu gebouwd en uitgebreid in 1999. In 2007 is hij weer aan nieuwbouw en uitbreiding begonnen. Alle gebouwen voor de wijnbereiding, de rijping, opslag en receptie werden opnieuw bedacht. Kortom, niets ontsnapt aan zijn aandacht: “dit is de prijs voor kwaliteit”.
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!
*Vanaf 50,00 geen verzendkosten! *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden!