Farina Nodo d'Amore Bianco IGT Trevenezie 2017

Farina Nodo d'Amore Bianco IGT Trevenezie 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 15,95 incl. btw

Land

Italië

Streek

Veneto

Wijnhuis

Farina

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Farina Nodo d'Amore Bianco IGT Trevenezie is strogeel met intrigerende groen-gouden reflecties. Omhullend en intens in de neus met tropische tonen van ananas, mango en banaan. Hints van tomatenbladeren die worden afgewisseld met zoete sensaties van gekonfijte citroen, vanille en meidoorn. In de mond is hij rijk, complex, verrassend citrus-achtig met een minerale en aanhoudende afdronk. Het contrast tussen zacht- en kruidigheid geeft de wijn een gastronomische veelzijdigheid die hem geschikt maakt voor zowel combinaties met eenvoudige gerechten, zoals een zeebaars in zout, als ook voor meer complexe gerechten als kruidige gerechten in zoetzure saus uit de Aziatische keuken.

De druiven worden met de hand geoogst van begin september voor Chardonnay en Sauvignon Blanc, tot en met eind september voor Garganega. Het ontstelen, zacht persen en crio maceratie vindt plaats onder een temperatuur van 10 graden celsius voor gedurende 2 tot 3 dagen. Gevolgd door een lange fermentatie in roestvrijstalen tanks met een temperatuur van 17 tot 20 graden. De gisting wordt voor 30% voltooid in nieuwe barriques door batonnage. Rijping in 30% nieuwe Franse eiken barriques, 70% in roestvrijstalen tanks om de frisheid te behouden.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy