Henri Bourgeois Sancerre Jadis aop 2014 Bekijk groter

Famille Bourgeois Sancerre Jadis aop 2015

248785

Nieuw

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!

Meer details

€ 46,50

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Data sheet

Wijnhuis Famille Bourgeois
Kleur-Type Wit
Land Frankrijk
Streek Loire
Druif Sauvignon Blanc

Meer informatie

De druiven voor de Henri Bourgeois Sancerre 'Jadis' aop komen uit Côte de Chavignol, het gebied, welke een een ondergrond heeft van kimmeridgien, in combinatie met een fraaie expositie. Heerlijk geurig en intens, grapefruit, stenig, mooi krachtig Sauvignon, licht grassig, exotisch en kruisbessen. De Sancerre is smaakvol, heel rijp en krachtig, mond vullend, prachtige zuren, heerlijk rijp en romig, bijna vet. Krachtige droge witte wijn. Mooie combinatie bij krachtige gerechten, zoals gegrilde zeebaars met venkel, of als kaas een mooie rijpe Saint-Nectaire.

Sancerre beschikt over een terroir dat meer divers is dan menigeen denkt. Niet alleen maar hellingen met kalk en klei, maar ook ondergronden met een hoog gehalte aan ‘kimmeridgien’, zoals we die bijvoorbeeld ook vinden in Chablis. Kimmeridgien bestaat uit fossiele schelpdieren, afgezet toen dit gebied zich nog op de zeebodem bevond. Deze fossielen zijn gemengd met klei. Een mengsel dat zorgt voor wijnen met veel kracht en spanning. De Côte de Chavignol, waar de druiven voor deze wijn vandaan komen, heeft zo’n ondergrond, in combinatie met een fraaie expositie. Na de oogst wordt de wijn vergist op gebruikte houten foeders van 600 liter. Daarna blijft hij nog zo’n 14 maanden op deze houten vaten rijpen voordat hij wordt gebotteld. Dat zorgt voor een mooie afronding en voor extra kracht. Een bijzondere wijn van een bijzonder terroir.

Let op: Het kan voorkomen, ondanks onze permanente oogstjaar controle, dat deze afwijkt van de beschrijving. Mocht u zeker willen van zijn van een bepaalde jaargang, neem eerst contact met ons op! aad@aadenwijn.nl

Recensies

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Famille Bourgeois Sancerre Jadis aop 2015

Famille Bourgeois Sancerre Jadis aop 2015

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!

Schrijf uw recensie

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief