Principe de Viana Clunia Albillo Vino de la Tierra de Castilla Y Leon 2018

Clunia Albillo Vino de la Tierra de Castilla Y Leon 2022

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 21,95 incl. btw

Land

Spanje

Streek

Castilla León

Wijnhuis

Bodegas Principe de Viana

Druif

Albillo

Hoe smaakt de wijn?

De Clunia Albillo Vino de la Tierra de Castilla Y Leon is helder geel met groene tinten en gouden hints. Frisse fruitaroma’s van abrikoos, ananas, grapefruit en subtiele tonen van bloemen en kruiden. De fermentatie en rijping vindt plaats in eikenhouten vaten die elegantie en complexiteit geven aan de wijn. Fris en elegant, met een fruitig palet en een lang aanhoudende afdronk. De Clunia Albillo is heerlijk bij gerookte zalm, paella, geitenkaas, garnalen. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C

Witte wijn gemaakt van Albillo-druiven, een zeldzame en schaarse inheemse druivensoort die momenteel wordt teruggewonnen door Clunia in zijn Bocigas-wijngaard. Deze ligt in de Spaanse provincie Burgos, op een hoogte van 1.000 meter boven zeespiegel. Op deze hoogte vormt het extreme klimaat van het gebied de stijl van de wijn en blijft hij fris en trouw aan het karakter van de druif. De hoge temperatuur van overdag daalt in de nacht waardoor tijdens de rijpingsperiode het proces langzaam verloopt en de ideale aromatische kwaliteiten van de druif zich ontwikkelen. Zanderige, kalkrijke bodems met veel klei helpen om concentratie en druivenkarakter te genereren.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy