Weingut Karl Fritsch Grüner Veltliner qba 'Schloßberg' qba 2015 Bekijk groter

Weingut Fritsch Grüner Veltliner Organic qba 'Schloßberg' 2017

277102

Nieuw

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!

Meer details

€ 27,45

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Data sheet

Wijnhuis Weingut Karl Fritsch
Kleur-Type Wit
Land Oostenrijk
Streek Doneau
Druif Grüner Veltliner

Meer informatie

De Weingut Karl Fritsch Grüner Veltliner 'Schloßberg' heeft een prachtige open geur. Heerlijk exotisch, vanille, ananas, banaan en kokos, een vleugje kruidigheid en wat citrus. Volle en krachtige smaak, maar ook mineraligheid en zuren door de ondergrond van kalk, intens,mooi droog, rijp, peer en abrikoos, grote lengte, veel spanning. Smaakvol bij salade met gerookte kip, zeebaars met beurre blanc en zachte roodschimmelkazen. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C.

Weingut Karl Fritsch vermeldt met trots de wijngaarden op het etiket van enkele van zijn beste wijnen, omdat elke wijngaard een wijn met een eigen karakter voortbrengt. De druiven die niet de diepte en de concentratie hebben voor de bijzondere wijngaard wijnen kunnen worden gebruikt voor de wijnen onder de naam ‘Windspiel’. De Schlossberg heeft een voor de streek typische ondergrond: löss. Maar zo’n tien meter onder het oppervlak bevindt zich nog een laag met een zeer hoog kalkgehalte, waardoor de druiven een bijzondere spanning en mineraligheid krijgen. Door zijn zuidwestelijke ligging is het een warme helling, die dan ook zeer krachtige wijnen voortbrengt. De zonnewarmte wordt overdag in de bodem opgeslagen en wordt in de nachtelijke uren weer afgegeven, zodat de druiven perfect kunnen rijpen. Omdat de wijn veel kracht heeft, kan een deel op houten vaten rijpen, waarmee hij een prachtige diepgang en complexiteit krijgt.

Let op: Het kan voorkomen, ondanks onze permanente oogstjaar controle, dat deze afwijkt van de beschrijving. Mocht u zeker willen van zijn van een bepaalde jaargang, neem eerst contact met ons op! aad@aadenwijn.nl

Recensies

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Weingut  Fritsch Grüner Veltliner  Organic qba 'Schloßberg'  2017

Weingut Fritsch Grüner Veltliner Organic qba 'Schloßberg' 2017

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!

Schrijf uw recensie

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief