Rode wijn Zuid Afrika kopen? Een smaakvolle en intens rode wijn.
Advies bij rode wijn Zuid Afrika kopen? Bel 071-3615416.
Toen Jean-Claude (JC) en Carolyn Martin in 2002 de uitdaging aangingen om een wijnhuis te beginnen in een uithoek van de Walker Bay Wine Region, was dat best even spannend. Hier waren namelijk nog nooit eerder wijnstokken aangeplant, maar JC en Carolyn - beide telgen uit bekende wijnfamilies - waren vastbesloten en overtuigd van het potentieel van het gebied. Samen richtten ze Creation Estate op in de Hemel-en-Aarde Vallei. Vijf jaar later, in 2007, vond de eerste oogst plaats en hebben ze de kelder voorzien van de beste apparatuur uit Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Sindsdien timmeren ze hard aan de weg. Niet alleen met hun kwaliteitswijnen, ook de tasting room heeft inmiddels naam gemaakt. Vandaag de dag beschikt Creation Estate over 50 hectare wijngaarden in de Hemel-en-Aarde Vallei. De filosofie van JC en Carolyn voor het maken van wijn is gebaseerd op “het verbeteren van de schoonheid van de natuur”. Het gaat in de eerste plaats om de kwaliteit van de druiven, niet om de trucjes die uitgevoerd kunnen worden in de kelder. “Wijn maken is een delicate kunst die terughoudend moet zijn om de nuances van de herkomst te kunnen vastleggen”, aldus JC Martin. Het terroir is belangrijk bij Creation Estate. Niet gek, want de combinatie van hoger gelegen wijngaarden en de nabijheid van de Atlantische Oceaan zorgt voor een uniek microklimaat in Walker Bay.
De Wetshof Estate ligt in de wijnregio Robertson, ongeveer 160 kilometer van Kaapstad. Johann de Wet, de vader van de huidige eigenaar van De Wethof Estate, Danie, legde de basis voor het domein zoals het nu is in 1952. Voor zoon Danie was het in eerste instantie niet vanzelfsprekend om wijnmaker te worden. In zijn hart wilde hij eigenlijk dierenarts worden. Zijn vader haalde hem toch over in de wijn te gaan, omdat hij daarin de toekomst zag van de farm. Hij overtuigde zijn zoon door hem te beloven dat hij mocht studeren in Geisenheim, in Duitsland, om zijn horizon in Europa te kunnen verbreden. In 1972, bij zijn terugkomst, werd De Wetshof de eerste privé-kelder in Robertson, los van de plaatselijke coöperatie. Danie zag tal van mogelijkheden en plantte nobele rassen als Sauvignon Blanc, Riesling en Chardonnay. Dit leidde er toe dat De Wetshof in de loop der jaren de meest befaamde producent van Chardonnay werd van Zuid Afrika. De Wetshof is onder leiding van Danie de Wet uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Zuid Afrika. Het meet maar liefst 200 hectaren, beplant met Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon, Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir.
Hoewel het wijnhuis pas een paar decennia bestaat, zijn de wijngaarden er al sinds het ontstaan van de Stellenbosch regio. De wijngaarden zijn grotendeels volwassen, waardoor de opbrengsten van de hoogste kwaliteitdruiven natuurlijk beperkt zijn. L'Avenir richtr zich op de twee druivenrassen die de basis legden van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie: het erfgoed van de Chenin Blanc en de inovatie welke verbonden is aan de Pinotage.
Le Bonheur betekent 'voorspoed'in het Frans. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het einde van 1700 toen het pand toebehoorde aan de familie De Villiers, directe afstammelingen van de Franse Hugenoten die in Kaap de Goede Hoop arriveerden. Le Bonheur, gelegen aan een natuurlijke bron aan de voet van de Klapmuts-heuvel, werd al snel een populaire trekpleister voor handelaren en reizigers. Dit blijft tot op de dag van vandaag het geval met wijnliefhebbers van over de hele wereld die dol zijn op klassieke en tijdloze wijnen van Le Bonheur.
Op 9 februari in 1702 werd de boerderij Maastricht toegekend aan Hendrick Seeger, een Nederlandse kolonist die met de Nederlandse Oost-Indische Rederij in Zuid-Afrika aankwam. De boerderij dankt zijn naam aan de eerste kolonisten die op zoek waren naar vruchtbaar land. Kijkend naar de kleigronden van de boerderij, werden ze herinnerd aan de bodem van hun woonplaats - Maastricht - vandaar de naam. In een document, uit het begin van de 19e eeuw, schijnt dat Maastricht als één van de eerste negen wijnproducenten is geregistreerd. In die tijd was een minimum van 10 000 wijnstokken vereist om als wijndomein te worden geclassificeerd. In 1982 kocht Wheaty Louw, toen 22 jaar, en zijn broer Tienie Louw de wijnboerderij. Vanaf 1985 begon Wheaty alleen met de landbouw, hij kocht land aan de andere kant van Durbanville. Hier staan een aantal van zijn beste cabernet sauvignon ranken aangeplant. Hij woont en werkt op het landgoed met zijn vrouw Annelize en hun drie kinderen Lizel, Thys en Beyers. Vandaag de dag bestaat het domein uit zo’n 100 hectaren aan wijngaarden met onder andere sauvignon blanc, pinotage en merlot. In 2010 en na vele jaren van het produceren van hoogwaardige druiven voor andere landgoederen, besloot de familie Louw, in samenwerking met de familie Louw in Diemersdal, om hun eigen wijnlabel te maken. De wijngaarden van Maastricht hebben een ongelooflijk wortelstelsel ontwikkeld dat zelfs de kleinste hoeveelheid vocht in de grond aantreft. Dryland-wijngaarden produceren een uniek smaakprofiel, terroir gedreven en expressief. Omdat de ranken niet worden bewaterd, hebben ze kleinere gewassen. Doordat deze niet afhankelijk zijn van water uit het irrigatiesysteem presteren deze wel beter tijdens de hete zomermaand. Dit zorgt voor een gelijkmatige rijping van de druif, wat de wijn complexiteit en lengte geeft. De wijngaarden worden door het wijnhuis zelf beheerd, zodat ze elke stap zelf kunnen beïnvloeden. De kleirijke bodems rondom de Tygerberg werken als een spons en vangen water op tijdens de koude en natte winters in Kaapstad. Maastricht is vlak bij de Atlantische Oceaan gelegen. De afkoelende wind die uit de oceaan komt, zorgt voor een uitgebalanceerd microklimaat, perfect voor de wijnbouw van Maastricht wijnen.
De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap, en is nog steeds het trotse bezit van het domein. Maar sinds het eerste begin is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare, waarbij de productie is gestegen met 100.000 dozen, meer dan een miljoen flessen. Om de totale productie te realiseren, worden ook nog druiven gekocht van andere producenten, maar wel alles onder volledige controle van het grote team van ervaren en talentvolle wijnmakers van Spier, onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken. Maar natuurlijk is de geschiedenis niet vergeten, en Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit. Frans Smit wil wijnen maken met diepgang, maar ook met het accent op het fruit. Door het maken van verschillende series kunnen de verschillende typen wijnliefhebbers genieten van de wijnen van dit bedrijf. De wijnen onder het label ‘Discovery’ en ‘Colours’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. Bij de wijnen in de Private Collection wordt vooral het terroir benadrukt. In de winery zijn de afgelopen jaren miljoen geïnvesteerd om hem uit te brengen en hem volledig aan te passen aan de eisen die het moderne wijn maken stelt. In de geklimatiseerde kelders bevinden zich 4500 vaten voor de rijping van de wijnen. Daarnaast is er een bijzonder bezoekerscentrum gebouwd, waar de wijnen kunnen worden geproefd en gekocht, waar van een maaltijd of een picknick kan worden genoten. En het geheel is ook nog voorzien van een golfbaan en een viersterren hotel. Een bijzonder project van een bijzonder bedrijf.
In het hart van de streek Robertson vinden we het dynamische familiebedrijf Springfield.Eigenaar is de familie Bruwer, vierde generatie wijnboeren en negende generatie nakomelingen uit een geslacht van Hugenoten. Op dit moment is de leiding van Springfield in handen van een broer en zus team: Abrie en Jeanette Bruwer, die net zo gepassioneerd zijn voor de wijn als de generaties voor hen. Door zijn bezoeken aan frankrijk heeft Abrie geleerd om in de wijngaard nieuwe snoeitechnieken toe te passen. Daarbij wordt het accent gelegd op de groei van nieuwe scheuten, die de druiven in de zomer beschermen tegen de hete middagzon van Robertson. De rendementen zijn sterk beperkt om een hoge kwaliteit fruit te kunnen produceren, voor wijnen met veel diepte en structuur. En hoewel de witte wijnen hier altijd heel succesvol zijn geweest, zijn er de laatste jaren toch meer blauwe druiven aangeplant, zoals Cabernet Franc, Merlot en Pinot Noir.
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 5-6 werkdagen! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen!
*Geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 5-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 5-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 5-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 5-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 5-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!