Tenuta di Arceno Strada al Sasso Chianti Classico Gran Selezione docg 2017

Tenuta di Arceno Strada al Sasso Chianti Classico Gran Selezione docg 2017

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 39,95 incl. btw

Land

Italië

Streek

Toscane

Wijnhuis

Tenuta di Arceno

Druif

Sangiovese

Hoe smaakt de wijn?

De Tenuta di Arceno Chianti Strada al Sasso Chianti Classico Gran Selezione, gemaakt van de Sangiovese, heeft een heldere donkerrode kleur. In de neus zijn aroma’s van aarde, kruidnagel, laurier en dragon te herkennen. De smaak heeft aroma’s van bosbessen, frambozen en pure chocolade met in de afdronk witte peper, sinaasappelschil en cipres. Een wijn met een prachtige structuur en veel potentie om te ouderen. De perfecte begeleider bij wildzwijn pappardelle en pasta bolognese, maar ook half harde kazen als Manchego en Asiago en geroosterde kip smaken er heerlijk bij. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C.

Het landgoed Tenuta Di Arceno ligt in de zuidelijkste hoek van de Chianti Classico tussen de steden Siena en Florence. Het eigendom bestaat uit meer dan 1.000 hectare waarvan 90 hectare zijn beplant met wijnstokken. Het mediterrane klimaat wordt gevormd door de warme wind uit het zuiden en de koele briesjes die vanuit de bergen in het noorden naar beneden stromen.Het terrein bij Arceno klimt van 300 meter tot meer dan 500 meter boven zeeniveau, waardoor 10 verschillende mesoklimaten worden gecreëerd. Arceno heeft een opmerkelijke diversiteit aan bodems, waaronder klei, zandsteen, basalt en harde leisteen.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy