Geen producten
Prijzen zijn incl. btw
Rode wijn Spanje kopen? Dan ben je hier goed! Spanje is, gemeten in wijngaardoppervlakte, het grootste wijnland ter wereld. Als het gaat om de wijnproductie neemt Spanje slechts een bescheiden plaats in. Dit heeft grotendeels te maken met het droge klimaat met gemiddeld lage opbrengsten per hectare. Spanje is van oudsher bekend om zijn versterkte of zoete wijnen als Sherry en en Malaga. Sinds de toetreding tot de EU eind jaren 80, heeft het land zich in rap tempo ontwikkeld. Moderne wijntechnieken, aanplant van internationale druivenrassen en een nieuwe generatie wijnmakers zorgden ervoor dat Spanje zijn internationale marktpositie in een relatief korte tijd wist neer te zetten. In de laatste tien jaar heben veel wijnregio’s de officiële herkomstbenaming, DO (Denominación de Origen), verworven. De wijnwet werd onlangs uitgebreid met een nieuwe categorie wijnen, de Vinos de Pago. Dit vormt nu de hoogste categorie wijnen, waarbij de wijnen afkomstig zijn uit één wijngaard. Sinds korte tijd vindt er een herontdekking plaats van plaats van lokale druivenrassen.
Advies bij rode wijn Spanje kopen? Bel 071-3615416.
De geschiedenis van het wijnhuis dateert uit 1935. Vandaag de dag, wordt er bijna 20% van de wijn gebotteld in DO Rueda. De wijnen, die voornamelijk worden gemaakt van de Verdejo rassen, zijn leidend voor de consumptie van witte wijn in Spanje en hebben ook een grote invloed op buitenlandse markten. De wijnen worden naar meer dan 50 landen geëxporteerd, waaronder Japan, China, de Verenigde Staten, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Nederland en Mexico.
Bodegas Cruz de Alba is niet gecertificeerd, maar werkt wel volgens de biodynamische methode. Door minimale ingreep wordt een prachtig en puur product verkregen. 'A child of Nature' zoals ze het zelf noemen.
Príncipe de Viana is één van de meest moderne, vooruitstrevende wijnbedrijven in Navarro, Spanje. Sinds de oprichting in 1983 groeit het bedrijf nog steeds. De Navarra wijnen die onder het label Príncipe de Viana worden verhandeld, zijn de belangrijkste wijnen van de Bodegas en tevens het eerste exportmerk. Voor deze wijnen worden de traditionele Navarra druiven, Tempranillo, Garnacha en Viura, met de internationale druiven Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Merlot gecombineerd. Dit resulteert in bijzondere en opvallende kwaliteitswijnen! De filosofie van Principe de Viana is gebaseerd op duurzaam management van de wijngaarden, wat de garantie geeft voor goede kwaliteit druiven die op een milieubewuste manier verkregen zijn. Om dit te bereiken worden traditionele methoden samen met geavanceerde technologieën gebruikt, waarop besluiten worden gebaseerd. Het resultaat vertaalt zich in druiven van uitstekende kwaliteit, die de potentie van de streek uitdrukken.
De wijngaarden van Principe de Viana liggen in de Queiles vallei aan de voet van de Moncayo berg, één van de hoogste toppen van Spanje. De bodem bestaat veelal uit kalksteen en leem, al hebben ze verschillende texturen. Van zand en kiezel tot leem en klei. Deze bodem heeft een zeer goede drainage, wat gunstig is voor de groei en productie van de druiven. De wijngaarden profiteren van het perfecte mediterrane klimaat om wijnen van hoge kwaliteit te produceren: lange zomers met gematigde temperaturen en regenval, alsmede opmerkelijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit bevordert de optimale rijping van de druiven, waarbij de goede zuurgraad wordt bereikt.
Bodegas Piqueras kan worden beschouwd als de drijvende kracht achter de D.O.Almansa. De bodega werd in 1915 opgericht door Mario Bonete, op een moment dat de wijnbouw in de streek nog niet erg ontwikkeld was. Lange tijd werd de door Piqueras geproduceerde wijn dan ook in bulk verkocht aan andere grote producenten. Ook werden druiven geleverd aan de lokale coöperatie, die nog altijd een van de leidende wijnbedrijven in de streek is. In 1961 kwam er echter verandering in deze situatie. Vanaf dat jaar besloot de familie om de wijnen zelf op fles te brengen en te verkopen. Een belangrijk en verstandig besluit. Door het harde werken van de familie Bonete volgde in 1966 bovendien de toekenning van de ‘eigen’ D.O. Almansa. Dit opende de markt verder voor export van de wijnen, die wereldwijd aftrek vinden.Bodegas Piqueras is een wijnbedrijf dat zijn wijnen vinifieert op een traditionele manier, in niet al te grote hoeveelheden, maar met een uitzonderlijke kwaliteit. Mario’s zoon Juan Pablo Bonete studeerde oenologie en werkte nauw samen met zijn vader. Hij volgde zijn vader op als dynamische nieuwe eigenaar, bijgestaan door zijn broer Angel. Zij hebben zich toegelegd op het maken van echte kwaliteitswijnen, waarbij ze de opbrengsten in de wijngaard laag houden. Voor de productie is het bedrijf in bezit van 190 hectare wijngaarden. Daarnaast zijn er contracten afgesloten met druiventelers in de streek voor nog eens 500 hectare. Op basis daarvan wordt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen liter wijn geproduceerd, waarme Piqueras tot de middelgrote bodega’s van de streek kan worden gerekend. In 2002 betrok het bedrijf een prachtige nieuwe winery, helemaal ontworpen en uitgerust voor de productie van moderne, dynamische en kwalitatief hoogstaande wijnen.
“Respect voor het land en passie voor wijn”, dat is waar Bodegas Tempore voor staat. Bodegas Tempore is ontstaan door de passie voor wijn die werd gedronken door de familie Yago Aznar. Na veel kennis te hebben opgedaan bij generaties wijnbouwers is het wijnhuis opgericht in 2002. In datzelfde jaar werd ook de eerste oogst direct binnengehaald. De wijngaarden zijn al stukken ouder dan het wijnhuis zelf en worden al vier generaties lang overgedragen van ouder tot zoon. De druiven worden bij Bodegas Tempore handmatig geoogst. Dit wordt gedaan om de kwaliteit te garanderen, een absoluut uitgangspunt voor het wijnhuis. Als geen ander weet de familie dat de kwaliteit van een wijn op uitstekende en pure grondstoffen moet zijn gebaseerd.
Bodegas Valdemar heeft in de Rioja een unieke positie. In de streek nemen de meeste bodegas hun druiven af van kleine boeren. Valdemar is een van de uitzonderingen. Het is een van de weinige bedrijven die werkt met druiven van de eigen wijngaarden. Zo wordt een perfecte controle over de kwaliteit van het aangevoerde fruit verkregen. Niet alleen kan voortdurend worden gewaakt over de groeiende en rijpende druiven, maar vooral ook kan men zelf exact het moment van plukken bepalen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis. Het werd gesticht in 1889, en in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw heeft de nieuwe generatie Bujanda –Carlos, Jesus en Pilar- de zaken op de bodega voortvarend aangepakt. In de jaren tachtig werd een van de modernste wineries van de streek neergezet, met alle mogelijkheden om uitstekende, moderne wijnen te maken. Onder de naam Valdemar verscheen een serie wijnen op de markt die een perfecte huwelijk vormde tussen kwaliteit en betaalbaarheid. De nieuwe serie wijnen onder de vlag ‘Inspiración’ vormt daarop een aanvulling, met de creatie van nieuwe wijnen in een duidelijke moderne stijl, met een aangename houttoets en zachte tannines.
CVA werd in 2002 opgericht met als doel het wijnbereidingserfgoed van de families Alberto Orte en Patrick Mata te verenigen. Beide families produceren al sinds het eind van de 19e eeuw zelfstandig wijn in heel Spanje. CVA produceert momenteel wijnen in 18 verschillende appelaties binnen het Iberisch schiereiland. Het doel van CVA is om uitgesproken wijnen te maken die de identiteit uitdrukken van de plaats waar ze vandaan komen. Door de jaren heen is CVA op zoek gegaan naar grote wijngebieden die consistent superieure wijnen produceren in vergelijking met de naburige wijngaarden. Het identificeren van inheemse variëteiten van oude wijnstokken in hooggelegen wijngaarden, die worden geteeld in laagproductieve, uitgebalanceerde grond, is het primaire kompas bij het selecteren van de grondstof die ze gebruiken om hun fijne wijnen te maken.
Ribera del Duero, aan de noordwestkant van de Spaanse hoogvlakte, ten westen van de Rioja, heeft de afgelopen decennia grote indruk gemaakt met krachtige en fruitvolle wijnen. In een periode van nog geen twintig jaar heeft het zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste Spaanse gebieden voor rode wijnen -misschien wel hét belangrijkste.
Ribera del Duero, aan de noordwestkant van de Spaanse hoogvlakte, ten westen van de Rioja, heeft de afgelopen decennia grote indruk gemaakt met krachtige en fruitvolle wijnen. In een periode van nog geen twintig jaar heeft het zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste Spaanse gebieden voor rode wijnen -misschien wel hét belangrijkste.Ribera del Duero heeft in 1982 het recht verworven op een eigen denominacion de origen -erkende herkomstbenaming. De geschiedenis van de streek gaat echter al veel langer terug, zelfs tot aan het einde van de vorige eeuw. Topdomein Vega Sicilia werd gesticht in 1864 en was in de jaren twintig van deze eeuw een onbetwiste grootheid. Jarenlang was Vega Sicilia het enige belangrijke wijndomein hier, maar de kwaliteit van de wijnen gaf wel aan dat er uitstekende mogelijkheden moesten zijn om hier grote wijnen te maken. Ribera del Duero ontleent zijn huidige status aan een grote verscheidenheid aan producenten, aan een verfrissende anarchie, een voor Spanje unieke vorm van competitie tussen de bodega's van de streek.Aan de basis van de wijnen van Ribera del Duero staat de tempranillodruif, in deze streek tinto fino genoemd. Sommige producenten maken wijnen op basis van uitsluitend deze tinto fino. Anderen vinden de wijnen interessanter als er wat druiven van vreemde bodem aan worden toegevoegd. Wettelijk gezien mag daarvoor gebruik worden gemaakt van Cabernet-Sauvignon, Merlot, Malbec en Albillo. De Albillo is een witte druif, bedoeld om de wijnen in jaren waarin ze vrij hard zijn iets zachter en ronder te maken. Veel wijnmakers vinden het gebruik van wit voor deze rode wijn echter zonde. Het klimaat is warm en droog, hoewel er in de herfst, tot ongenoegen van de wijnbouwers, nog wel eens een flinke bui regen kan vallen. Dat maakt dat de wijnen in de meeste jaren van een hoog niveau zijn, maar dat er zeker kwaliteitsverschillen optreden.
Drie families geven de wijngaarden al hun zorg en aandacht, waardoor de wijnen van Familia Cones vol zijn van warmte en menselijkheid. Waardoor ze zich distancieren van kille wijnen die worden geproduceerd met behulp van machinale methoden. Onze wijngaarden bevinden zich op een hoogte boven de zeespiegel van 1100 meter, waar het klimaat extreem is en de grond zeer steenachtig is, waardoor al onze voorraden, onze grondstof, in een klein kunstwerk worden veranderd. Wat weer zorgt voor de charisma en de kwaliteit van de wijnen.
De filosofie van Huerta de Albalá richt zich op het maken van wijnen met een duidelijke terroir-expressie, en die tegelijk krachtig van karakter zijn, en het pure karakter weerspiegelen van de druif waarvan ze zijn gemaakt. Ze moeten elegant zijn, met goede tannines, rijk, krachtig en complex tegelijk.
Het huis Martín Códax werd in 1986 opgericht door een kleine groep wijnboeren, die op die manier wilden proberen de wijnen van Rías Baixas bekendheid te geven. Het bedrijf werd genoemd naar de mytische dichter Martín Códax en is gevestigd in Cambados, de hoofdstad van één van de drie deelgebieden van Rías Baixas, Val do Salnés. In de loop van ruim twintig jaar heeft Martín Códax zich ontwikkeld tot één van de leidende wijnbedrijven van de regio Rías Baixas, de streek die zich dé Spaanse streek voor witte wijnen mag noemen. In de kelder wordt fantastisch werk geleverd door wijnmaker Luciano Amoedo Rodino, een autoriteit op zijn vakgebied die ook aan de basis stond voor het verwerven van de D.O. Rías Baixas in 1998. Wij zijn er trost op dat wij de wijnen van Martín Códax in ons assortiment hebben....
Prieto Pariente is een nieuw wijnproject geïnitieerd en geleid door Martina en Ignacio Prieto Pariente en ondersteund door kennis en ervaring van de tweede generatie van de Prieto wijnfamilie. De kern van deze nieuwe uitdaging is gebaseerd op de selectie van zeer oude wijngaarden uit de provincie Valladolid. Martina en Ignacio geloven sterk in een duurzame wijnbouw en in het respecteren van de oorsprong. Verschil, territorium en selectie, zijn bepalend voor de wijnen van Prieto Pariente. Het huis identificeert zich met regio’s als Castilla en Leon, Valladolid, de hoogvlakte, Paramos, van Noord-Spanje, en de minerale heuvels van Cebreros en Bierzo die de regio omringen. Prieto Pariente heeft als doel wijnen te creëren met unieke persoonlijkheden, die een onderscheidend vermogen hebben en gekenmerkt worden door een profiel van frisheid en complexiteit. De serie “Páramos de Valladolid” bestaat uit twee rode blends: El Origen de Prieto Pariente & Prieto Pariente. De druiven van deze twee wijnen komen van wijngaarden uit verschillende delen van de provincie, die strategisch zijn geselecteerd om zo unieke en elegante wijnen te kunnen maken. Daarnaast hebben Martina en Ignacio een kleine verborgen wijngaard met Viognier gevonden in de Paramos van Valladolid. Van de druiven van deze wijnstokken wordt een aromatische wijn gemaakt met volume en body.
Bodegas Ramón Bilbao werd opgericht in 1924 door Ramón Bilbao Murga, een ervaren wijnhandelaar, die al wijn verkocht sinds 1896. Hij kocht de wijn van lokale boeren in de plaats Calle Las Cuevas in de provincie Haro, in het noorden van Spanje. Ramón Bilbao werd gezien als een vooruitstrevende druiventeler met veel kennis over de kunst van het wijn maken. Het wijnhuis Ramón Bilbao werd van generatie op generatie doorgegeven. Totdat in 1966 het laatste lid van de familie Bilbao, Ramón Bilbao Pozo, overleed.
Het bedrijf van Ramón Bilbao werd in het jaar 1972 omgezet tot een vennootschap met nieuwe aandeelhouders. Er werden nieuwe faciliteiten gebouwd, zo ook in de provincie Haro, waar tegenwoordig het wijnhuis Ramón Bilbao is gevestigd. De aandeelhouders van het nieuwe vennootschap zetten het werk van Ramón Bilbao voort. De focus van de aandeelhouders lag op het maken van kwalitatief volle wijnen.
In 1999 nam het familiebedrijf Diego Zamora , SA, het wijnhuis Ramón Bilbao over. Diego Zamora, SA, is een van de grootste drankenproducenten in Spanje en eigenaar van de bekende Spaanse likeur: ‘Licor 43’. Door renovatie en modernisering van bestaande faciliteiten, begon Diego Zamora een nieuwe onderneming.
De belangrijkste handelskenmerken van het huidige Ramón Bilbao zijn de ontwikkeling van wijnen van topkwaliteit, innovatie en inachtneming van Rioja tradities. Deze Rioja tradities worden vertegenwoordigd door de geschiedenis van de wijnen van Ramón Bilbao. Een traditie is bijvoorbeeld het gebruik van oude technieken, zoals het gebruik van oude vaten van Amerikaans eikenhout in plaats van de nieuwe Franse eikenhouten vaten. Een andere oude traditie is het gebruik van houten oude gistkuipen. Hierdoor worden er eigen gistculturen gekweekt. Geen koeling tijdens het gisten is ook een voorbeeld van een oude Rioja traditie. De wijnen van Ramón Bilbao worden gemaakt van druiven afkomstig van de beste landgoederen en wijngaarden. De vaten waarin de wijnen worden bewaard zijn gemaakt van het beste eikenhout uit Europese en Amerikaanse bossen. Maar het meest bijzondere zijn de mensen die de druiven verbouwen, zij geven veel aandacht en liefde aan de druiven en het verbouwen van de druiven.
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!*Deze wijn is direct leverbaar!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!
*Vanaf €50,00 geen verzendkosten! *Uitsluitend leverbaar per 6 flessen! *Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!