Ramón Bilbao Selección Especial doc Rioja 2017

Ramón Bilbao Selección Especial doc Rioja 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 12,95 incl. btw

Land

Spanje

Streek

Rioja

Wijnhuis

Ramón Bilbao

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Ramón Bilbao Selección Especial doc Rioja, gemaakt van Tempranillo en Garnacha heeft herkenbare geuren van donker fruit, kruiden en vanille. De smaak is rond en zwoel met rijpe tannine. De afdronk is fruitig en zacht met een mooie lengte. Deze wijn is een goed voorbeeld van de moderne Rioja stijl, met de elegantie van de Tempranillo aangevuld met de sappige Garnacha druif. De wijn rijpt lang genoeg in eiken vaten om de tannines tot hun recht te laten komen. Deze Ramón Bilbao Selección Especial combineert, zoals alle Rioja wijnen, goed met gerechten. Bijvoorbeeld met rood vlees, wild en belegen kaassoorten. Past ook perfect bij tapas zoals 9 maanden oude parmaham, chorizo of serrano salami. De wijn kan echter ook prima zo gedronken worden. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

Deze wijn komt van het enige estate dat Ramón Bilbao bezit in het Rioja Baja gebied, vlakbij een klein plaatsje genaamd Tudelilla. De wijngaard is hoog gelegen, op ongeveer 700 meter hoogte. De bodem is erg arm en zit vol met kiezelstenen. Dit is ideaal voor de druiven om goed te kunnen rijpen, dankzij het isolerend effect van de kiezelstenen. De wijngaard is beplant met Tempranillo en Garnacha druivensoorten en is zo’n 30 jaar oud. Ondanks de lokatie in Rioja Baja, waar het klimaat warmer is dan in Rioja Alta, zorgt de hoge ligging voor koelere nachten waardoor de druiven een goede zuurgraad kunnen bereiken.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy