Chili

Rode wijn Chili: Chili is niet het grootste wijnland van Zuid Amerika - dat is buurland Argentinië - maar het is wel toonaangevend voor wat betreft kwaliteit en marketing. Door de wijnproductie geheel af te stemmen op de behoeften van de buitenlandse markt bleef het succes niet uit. Dit gebeurde eind jaren '80 en werd mede ingegeven door een dalende consumptie in eigen land. Een echt 'nieuw' land is Chili eigenlijk helemaal niet. Al in de 16e eeuw plantten de Spanjaarden er de tinta del pais druif aan. Eind 19e eeuw exporteerde Chili zelfs op vrij grote schaal wijn (onder andere rode wijn) naar, het door phylloxera zwaar getroffen, Europa. De wijnstijl was geschoeid op Europese leest en werd in hoge mate geïnspireerd door Bordeaux.

Advies bij rode wijn Chili kopen? Bel 071-3615416.

per pagina

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

17,45

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

14,95

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten *Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

44,50
Toont 13 - 15 van de 15 items

Nieuwsbrief