Salentein Numina Petit Verdot 2017

Salentein Numina Petit Verdot 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 31,95 incl. btw

Land

Argentinië

Streek

Mendoza

Wijnhuis

Bodegas Salentein

Druif

Petit Verdot

Hoe smaakt de wijn?

Salentein Numina Petit Verdot is een wijn met een intense, paarsrode kleur. Muntachtige en kruidige tonen zoals zoethout en laurier vermengd met duidelijke tonen van zwart fruit zoals bosbessen en zwarte bessen komen je tegemoet in de geur. Een intense smaak met stevige en sappige tannines die de wijn een frisse en lange afdronk geven. Deze Salentein Numina Petit Verdot past door zijn smaken goed bij onder andere wilde eendenborst en goulash. Ook bij oude, rijpe kazen als Comté is deze wijn een goede begeleider. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

Gelegen in sub regio Uco Vallei, uit de regio Mendoza, mag men bij Bodegas Salentein met recht spreken van een unieke locatie. De naam van de wijngaard voor de Numina wijn is 'El Oasis'. Deze wijngaard is het laagst gelegen, maar heeft het langste groeiseizoen, zo krijgt u een mooie rijpe wijn met zachte tannine voorgeschoteld. Deze wijn is 100% gemaakt van Petit Verdot druiven afkomstig van wijngaarden op het landgoed El Oasis. De plantdichtheid is 5.500 planten per hectare. De grond is alluviaal, zand-leem, er zijn kiezelstenen in de eerste 40 cm van de bodem en er zit calciumcarbonaat van biologische oorsprong in grotere diepte.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy