Salentein Numina Gran Corte Red Valle de Uco-Mendoza 2016 Bekijk groter

Salentein Numina Gran Corte Red Valle de Uco-Mendoza 2016

10469233

Nieuw

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

Meer details

Uw prijs: 28,95

Waar komt die vandaan?

Wijnhuis Bodegas Salentein
Kleur-Type Rood
Land Argentinië
Streek Mendoza
Druif Diverse druivensoorten

Hoe smaakt die?

De Salentein Numina Gran Corte Red heeft de druiven van een Bordeaux Blend, te weten Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. Het is een paarsrode wijn die zeer levendig is. Aroma’s van rood fruit en cassis, maar ook viooltjes, vanille en kruidnagel zijn te ontdekken in deze krachtige complexe blend. De rijpe tannine en de lange elegante afdronk maken deze wijn tot een waar feest. Deze Numina 'Gran Corte' is het mooiste bij lamsbout uit de oven en wild zoals hert.

Deze 'Numina Gran Corte' is een combinatie van druivenvariëteiten die als klassiek Bordeaux bestempeld mag worden, maar nu in een unieke Salentein stijl. Elke druivenvariëteit vergist afzonderlijk in grote eikenhoutenvaten. Na de vergisting bepaald wijnmaker José Galante de beste verhouding en rijpt de wijn geblend verder voor 16 maanden in kleine barriques.
Gelegen in sub regio Uco Vallei, uit de regio Mendoza, mag men bij Bodegas Salentein met recht spreken van een unieke locatie. De naam van de wijngaard voor de Numina wijn is 'El Oasis'. Deze wijngaard is het laagst gelegen, maar heeft het langste groeiseizoen, zo krijgt u een mooie rijpe wijn met zachte tannine voorgeschoteld.


Gerelateerde producten

Nieuwsbrief