Niepoort The Senior Port Bekijk groter

Niepoort The Senior Tawny

413049

Nieuw

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

Meer details

Uw prijs: 19,95

Waar komt die vandaan?

Wijnhuis Niepoort
Kleur-Type Port
Land Portugal
Streek Douro
Druif Diverse druivensoorten

Hoe smaakt die?

Niepoort The senior Port heeft een bijzonder mooi bruin-rode kleur. The Senior heeft een fluweelzacht gevoel in de mond met een fijne mix van oude wijnen voor een rijke balans met jongere wijnen voor frisheid en complexiteit.

De Niepoort-filosofie heeft de afgelopen decennia moeten innoveren, diversifiëren, taboes doorbreken, traditie behouden. Dus op basis van dit idee hebben zij het concept van de Senior Tawny opnieuw ontworpen, met behulp van het meest traditionele formaat Portfles, de Potta-fles. Wat de wijn betreft, brengt Senior Tawny het grootste deel van zijn tijd door met verouderen in kleine vaten in de Niepoort-lodge in Vila Nova de Gaia. De kleine vaten zorgen voor een zacht en licht contact met lucht door de poriën van het hout, wat resulteert in een langzaam oxidatieproces door de jaren heen. Senior Tawny is een elegante port met een subtiele uitdrukking, een lichte kleur en een scala aan smaken en aroma's die zijn gebaseerd op rode fruittonen. De wijn moet verouderen en deze langzame oxidatie geeft het een soort respectabiliteit van de Seniority of Port.

The Senior Tawny komt van wijngaarden met een lage opbrengst in de Cima Corgo-regio in de Douro-vallei. De druiven worden voornamelijk vertrapt in lagares, voorafgaand aan veroudering in kleine oude eiken vaten in de Niepoort lodges in Vila Nova de Gaia.

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief