Magnum Azienda Agricola Fratelli Tedeschi Amarone delle Valpolicelladoc 2013 Bekijk groter

Magnum Azienda Agricola Fratelli Tedeschi Amarone delle Valpolicelladoc 2013

211507

Nieuw

*Geen verzendkosten!

*Deze wijn is direct leverbaar!

Meer details

Uw prijs: 79,50

Waar komt die vandaan?

Kleur-Type Rood
Land Italië
Streek Veneto
Druif Corvina

Hoe smaakt die?

De Corvinone en Corvina zijn de grondleggers voor deze dieprode wijn. Zwoel en krachtig in de geur, kersenpitten, breed, krenten, rozijnen, vijgen en pruimen. Een mondvol wijn, met een rijke en levendige smaak, bitter en rijk, met in zijn jeugd reserve en stevigheid. Deze Amarone is een perfecte combinatie bij krachtig smakende kazen, wildgerechten of rood vlees.

Amarone is de droge wijn op basis van gedroogde druiven uit de Valpolicellastreek. Voor het drogen worden druiven gebruikt die wel bijna, maar nog niet helemaal rijp zijn. Ze worden meestal geplukt bij een suikergehalte dat –bij eventuele gisting- goed is voor niet meer dan zo'n 10% potentieel alcohol. De schil is dan nog stevig, zodat de druiven bij het drogen goed intact blijven. Bovendien is het zuur dan nog levendig. Door het drogen stijgt het suikergehalte, zodat bij de gisting een hoger alcoholgehalte en een grotere smaakintensiteit worden bereikt. Resultaat is een bijzondere droge rode wijn, bijzonder vol en krachtig.

Let op: Het kan voorkomen, ondanks onze permanente oogstjaar controle, dat deze afwijkt van de beschrijving. Mocht u zeker willen van zijn van een bepaalde jaargang, neem eerst contact met ons op! aad@aadenwijn.nl

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief