Domaine de Guillaman Gros Masseng Moëlleux 'Frisson d'Automen' igp 2015 Bekijk groter

Domaine de Guillaman Gros Masseng Moëlleux 'Frisson d'Automen' igp 2016

244305

Nieuw

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Uitsluitend leverbaar per 6 flessen!

*Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!

Meer details

€ 8,35

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Data sheet

Wijnhuis Domaine de Guillaman
Kleur-Type Dessertwijn
Land Frankrijk
Streek Sud-Quest
Druif Gros Manseng

Meer informatie

Deze fris zoete wijn wordt gemaakt van hoofdzakelijk Gros Manseng met een beetje Petit Courbu. Frisse aanzet in de guer met tonen van groene appel, lime, mineralen en een klein zoetje van rijp wit fruit o.a. peer en gele appel. Fris sappig in de smaak, met aroma's van appel, citrusfruit, grapefruit, en een fris klein aangenaam zuurtje. aangenaam en sappig. Geniet van deze wijn bij geitenkaas, frisse salades en gevogelte.

Domaine Guillaman ligt in het plaatsje Gondrin, in het hart van de Gascogne, op 150 km ten zuidoosten van Bordeaux. Eigenaar van het fraaie domein is Dominique Ferret, de zesde generatie wijnbouwers van dit familiebedrijf. Dominique beheert in totaal 26 hectare wijngaarden en heeft op zijn veertigste, al meer dan twintig jaar ervaring met het maken van wijn. De hellingen hebben een ideale ondergrond in de vorm van kalkhoudende klei. Door de regelgeving van de Vin de Pays is hij in staat een goede opbrengst van de wijngaarden te halen van gemiddeld 90 hectoliter per hectare. Dat maakt het mogelijk om de wijngaard ook op een economisch gezonde manier te exploiteren. De wijngaard is recentelijk aangeplant, gemiddeld 10-20 jaar geleden. Hij wordt op een ecologisch verantwoorde, moderne manier beheerd. Tussen de rijen staat afwisselend, dus om de rij, wel en geen bodembegroeiing. Op deze manier krijgen de druiven meer aromatische kracht en zo weet Ferret stress door watertekort te vermijden. Uiteraard vindt ook de gisting van de geoogste druiven plaats volgens de modernste inzichten. Hij start met een inweking op de schillen van 12 uur, gevolgd door persing, en dan weer een zeer langzame maceratie van twaalf dagen op vijf graden Celsius. Pas daarna begint de echte alcoholische gisting. Deze moderne technieken zorgen voor een wijn met veel aromatische kracht. Dat effect wordt verder versterkt door een tankrijping van bijna twee maanden op de dode gistcellen, die ook nog smaakstoffen aan de wijn afgeven. Het zorgt voor heerlijke witte wijnen, die het domeinen al verschillende prijzen hebben opgeleverd.

Let op: Het kan voorkomen, ondanks onze permanente oogstjaar controle, dat deze afwijkt van de beschrijving. Mocht u zeker willen van zijn van een bepaalde jaargang, neem eerst contact met ons op! aad@aadenwijn.nl

Recensies

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Domaine de Guillaman Gros Masseng Moëlleux 'Frisson d'Automen' igp 2016

Domaine de Guillaman Gros Masseng Moëlleux 'Frisson d'Automen' igp 2016

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Uitsluitend leverbaar per 6 flessen!

*Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!

Schrijf uw recensie

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief