Domaine de Pouderoux Maury Mise Tardive aoc 2008 Bekijk groter

Domaine de Pouderoux Maury Mise Tardive aoc 2011

247405

Nieuw

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!

Meer details

€ 23,25

Aan mijn verlanglijst toevoegen

Data sheet

Wijnhuis Domaine de Pouderoux
Kleur-Type Dessertwijn
Land Frankrijk
Streek Lanquedoc-Roussillon
Druif Grenache

Meer informatie

De Grenache is de druif voor deze wijn welke een robijnrode kleur heeft met een licht verkleurde rand. Kruidig in de geur; niet al te zoet, tabak, kersen, leer,vijgen, pruimen. Warm en stevige smaak, mooi mondvullend, met veel structuur en kracht, opmerkelijk stevig nog, met duidelijke tannines na.Heel goed bij eend met vijgen of kersen, duif met foie gras en kruidkoek, chocoladedesserts of een soep van rood fruit.


De druiven komen van een fraaie zuidhelling, met aan de onderkant kleigrond, en bovenaan schistes. De wijngaard wordt behandeld met biologische methoden, met respect voor de natuur. De druiven, Grenache van stokken met een leeftijd van 30 tot 50 jaar, worden met de hand geplukt. De wijn gist lang op de schillen, tot wel 27 dagen, om een stevige en karaktervolle wijn te maken. Hij rijpt 12 maanden op houten vaten in een geklimatiseerde kelder, om het fruit goed te bewaren. Daarna vindt een verdere rijping op fles plaats van minimaal 24 maanden, om de wijn verder af te ronden. Een bijzondere, krachtige en complexe zoete wijn is het resultaat.


Het wijnhuis Pouderoux vinden we in het hart van de appellation, in het dorpje Maury zelf. Het werd gesticht in 1826. De grootvader van de huidige eigenaar, Paul Pouderoux, was een van de pioniers van de wijnstreek Maury. Het domein is op dit moment in goede handen bij zijn kleinzoon Robert. Hij doet zijn werk in de wijngaard op zeer zorgvuldige wijze en begint al gedurende de maand augustus met de voorbereidingen van de oogst en het proeven van de druiven in de wijngaard. In de wijngaard is gekozen voor uitsluitend Grenache noir, de enige druif die door Domaine Pouderoux geschikt wordt geacht voor het maken van kwalitatief goede Maury. De Grenache heeft een lage opbrengst, en levert wijnen op die zeer karaktervol en krachtig zijn. Dat is mede dankzij het feit dat men beschikt over oude stokken, tot wel 50 jaar oud, en minimaal dertig jaar. Voor Grenache erg belangrijk, omdat juist bij deze druif bekend is dat alleen oude stokken wijnen met echte concentratie opleveren. De druiven worden bij binnenkomst streng met de hand geselecteerd op een speciale selectietafel. Er worden een paar verschillende, allemaal bijzondere wijnen gemaakt, waarbij de opvoeding op twee manieren kan plaatsvinden. Traditioneel is de ‘oxidatieve’ methode, waarbij de wijn aan de lucht wordt blootgesteld, waardoor het fruit verdwijnt en de wijn een gerijpt en kruidig karakter krijgt. Tegenwoordig wint echter de ‘reductieve’ opvoeding terrein, waarbij er naar wordt gestreefd de wijn van de lucht af te schermen en het fruit in de wijn te behouden. Volgens deze methode worden de ‘Vendange’, de ‘Vendange Mise Tardive’ en de ‘Hors d’Age’ gemaakt. De ‘Grande Reserve’ wordt gemaakt op de klassieke, oxidatieve manier, door middel van rijping buiten in de zon, die een eigenzinnige en karaktervolle zoete wijn oplevert. Daarnaast maakt het domein ook een Muscat de Rivesaltes, een zoete wijn, ook Vin Doux Naturel, op basis van Muskaat-druiven. Deze wordt direct in december na de oogst op fles gebracht, om alle fruit te bewaren. Tevens wordt op het bedrijf rode wijn geproduceerd met de appellation Côtes du Roussillon.

Recensies

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Domaine de Pouderoux Maury Mise Tardive aoc 2011

Domaine de Pouderoux Maury Mise Tardive aoc 2011

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Levertijd van deze wijn is 4-6 werkdagen!

Schrijf uw recensie

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief