Magnum Chateau Musar Red 2012 Bekijk groter

Magnum Chateau Musar Red 2012

2090104

Nieuw

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Levertijd van deze wijn is 2-3 werkdagen!

Meer details

Uw prijs: 99,95

Waar komt die vandaan?

Wijnhuis Château Musar
Kleur-Type Rood
Land Libanon
Streek Bekaa Valley
Druif Diverse druivensoorten

Hoe smaakt die?

Chateau Musar Red 2012 is gemaakt van Cinsault, Cabernet Sauvignon en Carignan. De wijn is open en krachtig in de geur, een wijn met een sterk gerijpt karakter, met aroma's van rozemarijn, ceder en leer. De smaak is elegant, open en gemakkelijk, met aangenaam kersen, een toegankelijk karakter zonder de hardheid van teveel tannines. Chateau Musar Red 2012 vormt een gelukkig huwelijk met gekruide, zuidelijke gerechten, rundvlees en lamsvlees van de grill. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

2012 was een jaar vol contrasten in de Bekaa Vallei in Libanon. Het jaar begon extreem koud met sneeuw in januari en februari. April bleek fris en regenachtig en gaf een impuls voor de opening van de knoppen. Begin mei waren alle wijngaarden verbazingwekkend groen met veel kleine knoppen. Juni was zo heet dat er gevreesd werd voor het ergste, maar de wijnstokken doorstonden de hitte. Er volgde een prachtige bloei, die wel eens zou kunnen resulteren in een grote oogst. Maar helaas werd de bloei in juli werd verstoord door een hittegolf van 10 dagen met temperaturen rond de 40 graden. Dit zorgde voor hittestress bij de wijnstokken. De bladeren werden op sommige plekken geel alsof de herfst al begonnen was, waardoor de oogst veel kleiner was dan aanvankelijk werd gedacht. Tijdens de zomerperiode steeg het suikergehalte flink, maar de zuurgraad bleef hoog. Meestal worden de druiven per wijngaard geoogst bij Chateau Musar, zelden per druivenras. Dit jaar was er geen keuze. Cabernet Sauvignon en Cinsault werden in de laatste week van augustus geplukt uit de Kefraya-wijngaard, gevolgd door Carignan en Cabernet Sauvignon uit de Aana-wijngaard. De andere wijngaarden met Carignan en Cinsault werden daarna geplukt. De vergisting was moeilijk, vanwege de verschillende rijpingsniveaus van de druiven. De ene tank vergistte heel langzaam, de andere heel snel, maar in beide gevallen was het resultaat veelbelovend. Deze vintage is in februari 2015 geblend en in de zomer van 2015 gebotteld.

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief