Magnum Chateau Musar Red 2011

Magnum Chateau Musar Red 2011

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 99,95 incl. btw

Land

Libanon

Streek

Bekaa Valley

Wijnhuis

Château Musar

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Chateau Musar Red 2011 is gemaakt van Cinsault, Cabernet Sauvignon en Carignane. De wijn is donker, haast bloedrode kleur met een rijke aromatische en fruitig neus vol moerbeien, zwarte kersen en een hint van mokka. Intens en geconcentreerd palet, vol volume welke wordt gekarakteriseerd door zwart fruit met een elegante kruidigheid. Zachte en sappige tannines en een lange finale. De Musar red 2011 is een perfecte combinatie bij gekruide, zuidelijke gerechten, rundvlees en lamsvlees van de grill. Canneloni gevuld met gebraiseerde ossenstaart en saus van eekhoorntjesbrood. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

De oogst van 2011 was een van de meest uitdagende ervaringen in de wijnbouw van Chateau Musar in de afgelopen 20 jaar, omdat het een van de meest ongebruikelijke jaren in de Libanese geschiedenis was.
Het jaar begon met een koude januari, maar met onvoldoende regen. Februari bleek vergelijkbaar, maart was zonniger, maar april en mei veroorzaakten de echt grote verrassing met een hoeveelheid neerslag die overeenkwam met januari, februari en maart bij elkaar! Het belangrijkste resultaat van de regen was zeer late rijping, waarbij de bloei 25 dagen later plaatsvond dan gebruikelijk en deze vertraging duurde voort gedurende de rijpingstijd tot aan de oogstdag. De eerste Carignan druiven werden geoogst op 22 september. Waarbij een dag later op 23 september, voor een periode van 3 dagen begon te regenen. De Carignan weerstond de regen, maar de Cinsault was meer getroffen. De oogst werd uiteindelijk voltooid op 13 oktober, wat met uitzondering van de vintage uit 1983 de laatste was in de geschiedenis van het bedrijf.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy