Chateau Musar Red 2008 Bekijk groter

Chateau Musar Red 2008

2090148

Nieuw

*Geen verzendkosten!

*Slechts enkele dagen geduld voor de Chateau Musar Red 2008!

Meer details

Uw prijs: 79,50

Waar komt die vandaan?

Wijnhuis Château Musar
Kleur-Type Rood
Land Libanon
Streek Bekaa Valley
Druif Diverse druivensoorten

Hoe smaakt die?

De Chateau Musar Red 2008, is gemaakt van Cinsault, Cabernet Sauvignon en Carignan. De oogst 2008 leek het meest te profiteren van de hitte en het uitzonderlijke weer en toonde overvloedig rood fruit aroma's, Carignan vertoonde tonen van zwarte bessen en zwarte kersen en de Cabernet Sauvignon gaf ons structuur met kruiden, koffie en donkere bessen. De druiven waren dit jaar intens sappig. De wijn heeft een mooie rijke scharlaken kleur met een verleidelijke neus van zwart en rood fruit, kersen, koffie, leer en kruidnagel. Een natuurlijke intensiteit met goed geïntegreerd tannines en een goede zuurgraad - dit is een rijke, warme, geconcentreerde vintage van Chateau Musar met een overvloed aan fruit, energie en aanzienlijke finesse. Rijp en evenwichtig met een lange afdronk. De Chateau Musar Red 2008 is een hele mooie combinatie bij wild en vleesgerechten met Champignons. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C.

2008 was een jaar vol belangrijke gebeurtenissen, elk op zichzelf voldoende om de uitkomst van de oogst te veranderen. Het weer was onopvallend tijdens de eerste twee maanden van het jaar met sneeuw in januari en regen tot 23 februari. Maar wat er daarna gebeurde was buitengewoon - geen regen in de Bekaa-vallei voor de rest van de lente en de hele zomer. Maart was fris maar niet koud, april, mei en juni waren overwegend zonnig en zorgden voor 90% bloei. Vochtigheid niveaus waren op hun laagste gemiddelden: 35 tot 40%. Onkruid, dat duidelijker is bij biologische wijnbouw, was er weinig in aantal dit jaar vanwege het gebrek aan water. Half augustus trof een hittegolf gedurende vijf dagen de Bekaa-vallei, waardoor alle rode druivensoorten - Syrah, Carignan, Cinsault en Grenache tegelijkertijd rijp werden. De grootste zorg was welke volgorde aanhouden om de druiven binnen te halen? Daarom werd oogsten een dagelijkse beslissing. Bij de eerste druiven aangekomen bij de wijnmakerij, waren we blij met de rijke, evenwichtige kwaliteiten van deze vroege oogst. De fermentatie begon met de Syrah, gevolgd door Carignan en Cinsault met Cabernet Sauvignon verrassend de laatste. De vroege stadia van de fermentatie was eenvoudig, maar een week later steeg het suikerniveau waardoor de fermentatie langer duurt dan gebruikelijk vanwege de rijkdom van de druiven.

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief