Chateau Musar Red 2003 Bekijk groter

Chateau Musar Red 2003

2090108

Nieuw

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Binnen enkele dagen wordt de Chateau Musar 2003 thuis bezorgd!

Meer details

Uw prijs: 38,55

Waar komt die vandaan?

Wijnhuis Château Musar
Kleur-Type Rood
Land Libanon
Streek Bekaa Valley
Druif Diverse druivensoorten

Hoe smaakt die?

Chateau Musar Red 2003 is gemaakt van Cinsault, Cabernet Sauvignon en Carignane. De wijn is diep intens robijnrood, complexe aroma’s van toast, tabak, verse thee, pruimen en oosterse kruiden. Kenmerkend in de smaak zijn de rijpe vruchten als pruimen, vijgen en kersen met hints van theeblaadjes en donkere chocolade. Een intense en uitbundige wijn met een lichte en luchtige structuur. Heerlijk bij hoofdgerechten met vlees en groente en pasta of rijst gerechten met vlees en groente.De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

De oogst van 2003 was een unieke ervaring en met twee woorden kunnen we het treffend samenvatten: Alcohol & Zuurgraad - deze vintage is rijk aan beide. Na een regenachtige winter, data laten zien dat het ‘t natste jaar in 15 jaar was, viel er vanaf half april geen druppel meer, het werd heet en zonnig. In mei, toen de bloei begon, verminderde een 10-daagse hittegolf de oogst met ongeveer 30%. Dit fenomeen was verantwoordelijk voor de concentratie van suiker en zuurgraad in de druiven. Juli en augustus van dat jaar waren niet zo warm als vroeger in de voorbije jaren en zeker niet zo warm als in Europa. De oogst begon op 4 september 2003 en de druiven waren erg gezond met een goede rijpheid. De fermentatietemperatuur werd gereguleerd tussen 27 en 30 graden Celsius met 2 pompovers per dag om de extractie te stimuleren, met een lange maceratie: ongeveer 3 weken. Malolactische gisting volgde onmiddellijk en tegen het einde van november waren alle wijnen klaar om te worden geklaard. Tijdens het klaren werd al opgemerkt dat de wijn een geweldig jaar zou worden, rijk aan tannines, zuurgraad en kleur. De wijnen brachten 9 maanden door in cementvaten en vervolgens een jaar in Franse Nevers eiken barriques. De drie variëteiten - Cabernet Sauvignon, Cinsault en Carignan - die tot dan toe apart werden gehouden, waren zeer geurig, toonden sterk contrasterende aroma's. Het was een weerspiegeling van de uitstekende rijpheid van de druiven, de suikerconcentratie en zuurgraad die deze oogst uniek maken, ze waren goed uitgebalanceerd met een rijke structuur en met zachte tannines. De uiteindelijke blend rustte nog eens 6 maanden in vaten alvorens te worden gebotteld en overgebracht naar de Chateau Musar kelders hoog in de bergen bij Ghazir om zijn reis van rijping en ontwikkeling te beginnen.

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief