Chateau Musar Red 2002 Bekijk groter

Chateau Musar Red 2002

2090109

Nieuw

*Vanaf €50,00 geen verzendkosten!

*Nog enkele dagen geduld, om van deze Chateau Musar Red 2002 te genieten!

Meer details

Uw prijs: 39,95

Waar komt die vandaan?

Wijnhuis Château Musar
Kleur-Type Rood
Land Libanon
Streek Bekaa Valley
Druif Diverse druivensoorten

Hoe smaakt die?

Chateau Musar Red 2002 is gemaakt van Cinsault, Cabernet Sauvignon en Carignane. De wijn heeft een intense en complexe geur met hints van rood fruit, ceder hout met pruimen. Genereuze smaken van rood en zwart fruit gevolgd door kerst cake specerijen, vijgen, dadels en gestoofde pruimen. Mooie levendige wijn met zijde zachte tannines met een prachtig lange afdronk. Een mooie combinatie bij verfijnde gerechten zoals vleesgerechten met paddestoelen of wildgerechten. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

2002 was een jaar met veel aangename verrassingen. Na vier jaren van droogte kwam er een lange, regenachtige en koude winter die duurde tot juni. Deze natte periode werd gevolgd door een milde maand juli en een warme augustus. Dit zorgde ervoor ervoor dat de druiven langer nodig hadden om te rijpen en de oogst begon bijna twee weken later dan in voorgaande jaren. De rijpheid van de druiven varieerde per wijngaard welke ervoor zorgde dat het wijnhuis zeer selectief is geweest geweest in de oogst van de druiven, welke in de ochtend plaats vond met de hand. Op 15 september arriveerden de eerste druiven op het wijnhuis. De gisting in betonnen vaten ging perfect, maar langzaam met een temperatuur van onder de 31 graden. De gemiddelde gistingstemperatuur was veel lager dan normaal, om zo de gistcellen het vermogen te geven om tot aan het einde van de fermentatie suikers om te zetten in alcohol. De wijn werd zes maanden na de oogst gefilterd waarna het sap in Frans eikenhouten vaten mocht rijpen voor één jaar. De drie rassen Cabernet Sauvingon, Cinsault en Carignan zijn tot die tijd apart van elkaar gerijpt. De blend werd pas gemaakt in de zomer van 2004 en gebotteld in juli en augustus 2005. De geoogste druiven kenmerken zich door hoge mate van suiker, opwekkende zuren en tannines welke ervoor zorgen dat de wijn voller, rijper en voller is dan verwacht. Een bijzonder jaar, want normaal gesproken betekent in Libanon een hoog suikergehalte automatisch ook minder zuren. Maar niet in 2002, de balans tussen beiden was perfect!

Gerelateerde producten

Nieuwsbrief